Bilişim Tercümesi Nedir?

bilisim-tercumesi-nedir

Bilişim Tercümesi

Bilişim sektöründe uygulama, yazılım ve programlama dahil pek çok alan bulunur ve talebe bağlı olarak bunların farklı dillere tercümesi yapılır. Bilişim, uluslararası nitelik taşıyan ve gün geçtikçe faaliyet alanı genişleyen sektörlerden biridir. İngilizce, bu mecrada en fazla rağbet gören dillerin başında gelir. Bilişim İngilizce tercüme konusunda yetkin kişi veya ofislerin olması dolayısıyla çeviriler hızlı ve nitelikli bir biçimde tamamlanır. Bu noktada iyi bir tercüme ofisi ve alanında yetkin çevirmenlere ihtiyaç olduğunun altını çizmek gerekir. Kurumsal tercüme bilişim hizmetlerinde hem metin çevirisi yapılacak alana hem kaynak ve hedef dile hem de yazım ve noktalama gibi gramer birikimine sahip olması ile müşteriyi zaman ve nitelik avantajı ile memnun eder.

21. yüzyılda teknolojinin ivmeli gelişimi modern IT çözümleri için bilişim teknolojileri çeviri hizmetlerinin de ilerlemesini sağladı. Coğrafi sınırların ötesine geçen veri akış ağı her kişi, kurum ve kuruluşun sınırlarına temayüz etti. Eğlence ve dinlence sektöründen eğitime değin geniş bir alanı kapsayan bilişim çevirisi günlük hayatların içerisinde aktif rol almaya başladı.

Nitelikli Bilişim Çevirisi

Kaliteli tercüme yazılım üreticilerinden IT şirketlerine değin yerli ve uluslararası pazarda yeri olan herkesin işini kolaylaştırır. Gelişkin bir platform ve geniş bir dosya formatı ile çalışan çeviri büroları İstanbul dahil Türkiye’nin pek çok yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Başarılı çeviri ofisleri IT alanına hakim ve bilgi teknolojilerinde tecrübe sahibi dil uzmanı kişilerle faaliyet gösterir. Çevirmenler, proje yöneticileri, profesyonel editörler, yerelleştirme uzmanları, grafik tasarımcılar ve web tasarımcılarla işbirliği içerisinde son derece kaliteli bilişim tercümeleri ortaya çıkar. Yazılım, donanım, interaktif öğretim ve internet alanlarının taleplerine odaklanarak ve titiz bir çalışma ile ortaya çıkan çeviriler müşterilerin beklentilerini oldukça iyi biçimde karşılama vizyonu üzerinden hareket eder.

Bilişim Tercümesi Metinleri

Bilişim teknolojileri İngilizce tercüme başta olmak üzere istenilen diller arasında çeviriler yapar. Bilgisayar destekli tasarım, antivirüs uygulamaları, destek sistemleri, çeşitli donanım ürünleri kamera ve fotoğraf makinesi gibi dijital araçları işleme yazılımları, ERP ve CRP uygulamaları, diğer görüntü kaydetme işleme yazılımları, grafik verileri, güvenlik yazılımları, teknik şartnameler, oyunları, kılavuzlar da dahil onlarca metin çevirisi bu alana girer. Yazılı çeviri hizmeti kapsamındaki tüm bu dokümanlar alanında uzman çevirmen tarafından kısa sürede istenilen dile tercüme edilir. Akabinde, hazırlanan dosya uzman editör kontrolünden geçer. Gerektiğinde ve talep doğrultusunda teknik kısımların ne şekilde işlenmesi gerektiği ile ilgili müşteri ile istişare edilir ve çeviri tamamlanır.

Bilgisayar teknik servisi çeviri hizmetinde eğitim materyalleri, teknik servis belgeleri ve kullanım kılavuzları yer alır. Web tasarımda ile ilgili web sitesi çevirisi oldukça fazla talep edilmektedir. Mobil uygulama çevirisi de oldukça revaçta olan bir diğer bilişim tercüme hizmeti alanıdır. Ağ yönetimi tercümesi bilgisayar ağlarını, bunların yönetimini ve kontrolünü kapsar. Bu alan işletmeler için son derece önemlidir ve ağ yönetim yazılımlarının pek çoğunun yabancı dilde olması bu alanda tercüme ihtiyacın doğurur. Dijital broşürler müşteri portföyünü geliştirmenin önemli bir kolu konumundadır. Reklam dili ile hazırlanan broşür çevirileri ile bilgi teknolojilerinin tanıtımını geniş kitlelere ulaştırmak mümkündür. İstanbul çeviri hizmeti anlamında oldukça gelişmiş ofisleri bünyesinde barındıran illerden biridir. Bilişim çeviri İngilizce, Almanca, Japonca vb. dillerdeki metinleri kullanıcının anlayacağı dile dönüştürerek hayatını kolaylaştırır. Teknolojiye hakim çalışanları olan ofisler aracılığı ile bilgi sistemleri çevirisi ihtiyacınızı en iyi biçimde karşılayabilir ve hem işletme itibarınızı ve marka adınızı hem de faaliyet alanınızı kısa sürede genişletebilirsiniz.

CanCan tercüme bürosu olarak hizmet verdiğimiz tüm dillere göz atmak için tıklayın.

CanCan tercüme bürosu olarak tüm hizmetlerimize göz atmak için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now Button7/24 Arayın Hemen Teklif Alın