Doğum Belgesi Nedir ve Nereden Alınır ?

doğum belgesi nedir ve nereden alınır ?

Doğum Belgesi Nedir?

Kişiler yaşamlarına devam ederken belli zaman dilimlerinde eğitim, yaşam şartları, yeni bir dil öğrenme veya evlilik amacıyla başka ülkelere gitme fırsatı yakalayabilmektedirler. Bu fırsatları hayata geçirmek amacıyla başka ülkelere giden kişileri bazı prosedürler beklemektedir. Bu prosedürler kimi zaman maddi kaynaklı olduğu gibi kimi zaman da resmî belgelerden oluşabilmektedir. Her ülke kendi resmi ve hukuki çerçevesinde belgelendirmeler yapmaktadır ancak bu belgelendirmelerin diğer ülkelerde geçerli olabilmesi için dil desteği ve uluslararası kabul görmüş şartları sağlaması gerekir. Doğum belgesi de bu tip belgelendirmeler için gereken evraklardan birisidir.

Yurt dışına çıkacak kişilerin ihtiyacı olan belgelerden birisi olan doğum belgesi; yurt dışında vatandaşlık almak, evlenmek gibi işlemler esansında kişinin doğum bilgilerini ispatlamak için ihtiyaç duyduğu belgelerden birisidir. Resmiyette Uluslararası Doğum Kayıt Örneği Formül A olarak geçen belge, kısaca Formül A olarak adlandırılmaktadır.

Uluslararası Doğum Kayıt Örneği Formül A Hangi Kurumlardan Alınabilir?

Uluslararası Doğum Belgesi Formül A almak isteyen kişiler eğer ülke sınırları içerisindeyse yaşadıkları şehirde bulunan kendilerine en yakın il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak belgenin talebini oluşturabilmektedirler. Nüfus müdürlüklerinde yapılacak işlemler için genellikle randevu sistemlerinden randevu alınması gerekse de Formül A belgesi için randevu oluşturmaya gerek yoktur. Yalnız unutulmaması gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylara bakılacak olursa,

  • Doğum kayıt belgesi almak isteyen kişiler geçerli bir kimlik belgesi ibraz etmek zorundadırlar.
  • Belge talebini oluşturacak kişi 18 yaşından büyük ise kendi adına başvuruda bulunabilir. Ancak 18 yaşından küçük bireylerin doğum belgesi talebi vasisi veya velisi tarafından yapılmalıdır.
  • Nüfus müdürlüklerinin talep edeceği belgeler ve bilgiler en geç 30 gün içerisinde nüfus müdürlüklerine ulaştırılması gerekmektedir.

Bu belgeye yurt dışında ihtiyacı olan vatandaşlar ise en yakın konsolosluklardan ve büyükelçiliklerden doğum kayıt belgesini temin edebilmektedirler. Ancak her ne kadar nüfus müdürlüklerinden randevusuz işlem yapılabilse de yurt dışında işlem yapacak kişilerin öncelikle konsolosluklardan veya gidecekleri büyükelçiliklerden telefon araması ile randevu almaları tavsiye edilir.

Doğum kayıt belgesi temin etmek konusunda birçok kişi bu belgenin e-devlet uygulaması üzerinden alınıp alınamadığını merak etmektedir. Söz konusu olan Uluslararası Doğum Kayıt Örneği Formül A belgesini e-devlet uygulaması üzerinden almak mümkün değildir.

Uluslararası Doğum Kayıt Örneği Formül A belgelerinin yurt dışında kullanılabilmesi için kullanılacak olan ülkenin dilinde olması gerekir. Doğum kayıt belgeleri nüfus müdürlüklerinden ve yurt dışında konsolosluklar ile büyükelçiliklerden alındığı zaman çoklu dil seçeneği ile alınabilmektedir. Ancak bu hizmet içerisinde her dil bulunmamaktadır. Bu sebeple belgenin kullanılacak ülkenin resmi diline çevrilmesi gerekmektedir. Ülkemiz de doğum kayıt belgesi çevirisi için hizmet veren birçok tercüme bürosu ve bağımsız tercümanlar bulunmaktadır. CanCan Tercüme doğum kayıt belgesi tercümesi için alanında uzman personelleri ile detaylı ve titiz bir hizmet sunmaktadır.

Doğum kayıt örneği formül A belgesinin tercüme ücretleri bulunan şehre, tercüme edilecek dile ve karakter sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.  Ayrıca tercüme edilecek belgenin noter onaylı ve apostil işleminden geçmiş olarak istenmesi de tercüme fiyatında değişiklikler oluşmasına neden olacaktır. Örnek verilmesi gerekirse, evrensel dil olarak yaygın bir şekilde kullanılan İngilizce diline tercüme edilmesi istenilen belgenin ücretlendirmesi daha uygun olacakken nadir kullanılan ve dil yapısı oldukça farklı olan dillere tercüme edilmesi talep edilen belgenin fiyatlandırması daha farklı olabilecektir.

Formül A belgelerinizin tercüme edilmesi, noter onaylı Doğum Kayıt Belgesi tercüme talepleriniz ve apostilli doğum kayıt belgelerinizin çevrilmesi için CanCan Tercüme Bürosu ile iletişime geçerek tercüme fiyat bilgisi almak, diğer hizmetlerimiz ve alanında uzman personellerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

CanCan tercüme bürosu olarak hizmet verdiğimiz tüm dillere göz atmak için tıklayın.

CanCan tercüme bürosu olarak tüm hizmetlerimize göz atmak için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now Button7/24 Arayın Hemen Teklif Alın